31
mart.
10

Romania muncesteeeeeeee!

Ieri intindeam hainele pe sarma rosie intinsa intre doua reazeme ruginite infipte estetic in peretele blocului. Munca manuala de rutina, nu foloseste si creierul. Asa ca imi caut o ocupatie , o satisfactie vizuala. Iar ea era jos intinsa pe iarba blocului. Satisfactia. Momentul unic si magic de glorie, al unei fiinte umane, cele zece minute de faima al unei vecine se petreceau in fata ochilor mei. Era cald , era soare, era inainte de Pasti. Vecina mea, normal spala covoare…  O vreme , caci fiind si ardeleanca a zis ca trebuie sa si odihneasca. Spalase jumate de covor, merita hodina. Asa ca s-a dus in casa si si-a adus o perna si un pled si s-a asezat pe jumatatea uda si curata a covorului. Dormea la soare. Legata la cap cu un batic, cu sortul pus peste treningul din fas multicolorat, dormea.

Romanieeeeee, trezeste-te! Acesta ar fi fost titlul pozei, daca as fi reusit sa fac aceasta poza. As fi castigat sigur un premiu cu ea. Pentru ca nimeni altii decat noi nu ar putea face acest lucru, atat de natural , atat de adanc infipt in fiinta noastra. Suntem singurul popor pe care munca nu il omoara! Pe noi munca nu ne cizeleaza, nu ne educa, noi o combinam pe ea! In timp ce realizam aceste lucruri, corpul ma tragea in camera, sa iau aparatul foto, dar ochii imi erau fixate pe aceasta imagine, nu ma puteam clinti.

In secunda urmatoare, vecina a deschis ochii, mi-a zambit, s-a ridicat, si-a aranjat sortul si s-a apucat de treaba.

Atat. Atat despre a fi ardelean.

Reclame

5 Responses to “Romania muncesteeeeeeee!”


 1. 1 AdiO
  martie 31, 2010 la 8:32 am

  aloooo, unse unspe unse unspe?
  no d’apai draga domnule gresealaaaa, aici ii unu unu, unu unu, unu unu.

  iti dau mare dreptate, insa nu te grabi s-o judeci pe vecina. aici se zice despre romani ca „beurteilen gerne”, ceea ce e vazut ca negativ. cert e ca stilul de viata romanesc are radacini in beizadele si fanariotisme… in fiecare din noi zace un printisor.
  grecii au si ei problema asta, precum ai vazut sigur la stiri 😉

  te pup si scrie mai departe

 2. martie 31, 2010 la 10:58 am

  „Cum s-a spus de atâtea ori de oamenii de ştiinţă, cum am apăsat nu odată eu însumi, România e carpatică, Jugoslavia dinarică, Grecia maritimă, iar Turcia anatolică. Balcanică e numai Bulgaria.” (Nicolae Iorga)

 3. 3 AdiO
  martie 31, 2010 la 11:06 am

  carpaticii muncesc cu spor. dinaricii, maritimii, anatolicii si bulgaricii se fac. chestia e ca in bancul cu extraterestra. nu copii (munca) vrem noi, ci bile (dezmatz, somn pe covor)

  Un tip vede odata aterizand o farfurie zburatoare. Si din ea iese o extraterestra frumoasa. Ea il vede pe omul nostru si se indragosteste de el.
  Apoi cei doi petrec mult timp impreuna(in bancuri e posibil si asta), pana cand barbatul doreste sa aiba copii. Ii propune extraterestrei ca vrea sa faca copii. Ea scoate o bila si pac! iese un copil.
  Barbatul ramane dezamagit, insa dupa un an ii propune extraterestrei acelasi lucru. Extraterestra scoate iar o bila si pac! iese inca un copil.
  Apoi barbatul devenea din ce in ce mai trist, parca nimic nu-l mai satisfacea. Extraterestra observa lucrul asta si dupa ce discutara un pic, pamanteanul ii povesti cum se fac aici copii. La care extraterestra spuse:

  – Trebuia sa zici atunci sa facem bile!

 4. 4 Yomis
  aprilie 1, 2010 la 5:20 am

  La noi se aplica teoria relativitatii fie ea extinsa sau restransa, la noi timpul curge mai incet, asa ca avem destula vreme sa facem tot ce trebuie, si sa ne si bucuram de viata . Ardealul…. cu o viteza mai incet.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: