15
apr.
10

Omul second hand – omul viitorului

Omul second hand – omul viitorului

Portret :

Omul second hand este omul care se imbraca la second hand : chiloti, sosete, ochelari, pantofi, jucarii, tot ce este necesar. Este omul care la intrarea in magazin intreaba informat :

–          Aveti marfa din Germania sau din Anglia ?

–          Din Germania, zice vanzatoarea nedumerita.

–          Aaaaaaaaaa, nuuuuu, eu cautam din Anglia, noi de acolo ne imbracam !

Omul viitorului cel ce se adapteaza cel mai rapid schimbarilor majore ale societatii noastre, stie cand se baga marfa la second ( marti si vineri) si sta rabdator la coada sa se deschida usa, sa navaleasca disperat inauntru si sa se pravaleasca peste cutiile cu haine in dezordine, aparand ca o closca cat mai multe cutii. Privirea ii este dura si agera, scruteaza dusmanii fara mila, mostenire ramasa de pe vremea dacilor liberi.

Omul second hand voteaza politicieni second hand, politicieni emigrati minim la al doilea partid. Se considera ca politicianul aflat in primul partid este abia iesit din gaoace, fara experienta definitorie pentru omul second hand. Versatilitatea si stofa omului politic este probata de salturile in spatiu-timp-partid, lucru invatat de-a lungul istoriei noastre sub greaua cizma a multilor nostri asupritori.

Acest om foarte adaptat are bineinteles si un second job, la care nu se pricepe mai deloc, un job de seara usor, ca si asa e obosit de dimineata de la birou. Dimineata ii este de obicei intunecata de fata secretarei de 50-60 de ani ( binenteles second hand) care ii intinde o cafea de pe zatul spalat a treia oara, asa ca seara se relaxeaza la o vecina cu sot incompetent  in a repara ceva prin casa.

Femeia second hand mai are o dotare in plus fata de femeia obisnuita : obisnuita cu marfa second hand ea foloseste numai vibratorul. Acesta este primit de la vecina la care i-a imprumutat 2 oua, care de asemenea l-a primit de la vara din Anglia. Conform principiului nimic nu se pierde totul se refoloseste,  bateriile din vibrator isi vor lua apoi locul la telecomanda.

Valoarea omului second este data in primul rand de dintii de portelan, telefon mobil ultimul racnet, gura duhnitoare, ceas de aur, scarpinatul condescent langa fermoar in timp ce se leagana inainte inapoi in ai sai pantofi din Anglia(second).

Reclame

3 Responses to “Omul second hand – omul viitorului”


  1. 1 Ionut H
    aprilie 15, 2010 la 9:43 am

    Generatia „vintage” ar putea fi titlul continuarii, despre copii care nu cheltuie , care poarta haine vintage, ca second hand e desuet si nu e trendy.

  2. 3 dada
    mai 17, 2010 la 8:54 am

    daca situatia din tarisoara asta o tine tot asa o sa ne imbracam si-o sa ne incaltam de la seventh hand! cert este ca si IQ-ul romanului de rand este de-a nu stiu cata mana :<


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: