23
apr.
10

Norul

Norul

Este vorba despre un nor vinovat. Un nor mare, negru.

S-a nascut vinovat. Foarte vinovat. De fapt singurul vinovat.

Este vinovat ca s-a nascut, de ce s-a nascut , unde a emigrat, ce a facut prin tarile in care a emigrat.

S-a nascut dintr-o eruptie, dintr-un prea plin si nasterea lui a creat mari sperante si mari temeri in jurul lui . Speranta ca totul se va linisti, teama ca ceea ce s-a nascut se va intinde nestavilit, prea mult si prea repede fata de ceea ce a fost stabilit. De specialisti.

Toate statele vestice au privit interesate la ce se intampla, prompt au inceput sa se implice, au simtit pericolul pe masura ce norul crestea. Au trecut prin tot buchetul de sentimente prevazut de standardele decentei: mirare,interes, bucurie, ingrijorare, intrajutorare, suport material si logistic, prognoze, refaceri de prognoze.

Nu s-a nascut bine, pentru ca specialistii spun ca a luat-o in directii gresite, nu s-a dezvoltat regulamentar trecand prin etape cu fata umana, cu sincope dar s-a dezvoltat. Si odata cu asta a crescut si ingrijorarea statelor mature. Rolul lui nu era sa produca, sa se dezvolte ci doar sa consume, sa stagneze aliniat si indreptat de normele UE sau NATO.

Acum faptul e implinit, norul exista , asa cum e el, circula liber prin Europa, deranjeaza, e negru, nu e toxic, nu poate fi ingradit de spatiul in care a aderat si va mai deranja multa vreme, pana cand originalitatea lui va disparea.

Deranjeaza economic, deranjeaza politic, deranjeaza social. In Franta norul cerseste, in Anglia lucra pe taxi, in Spania culege capsuni, acasa norului i se pare ca e de origine pura, ca va face in 5 minute cat altii in zeci de ani de istorie , dar deocamdata nu face, doar studiaza cum sa faca. Oricum norii din greseli invata nu? Este climacteric normal sa chemi minerii sa educe norisoriii.  E normal sa tragi un curcubeu radios peste nefericirea si mizeria interna a norului.

E scris in ordinea fireasca a lucrurilor ca norii sa se disipe. Eu sper sa nu se intample asta! Eu ii doresc norului sa creasca frumos si fericit, si tuturor moleculelor de apa care il compun le doresc sa fie mandre ca fac parte din asa nor.

Picaturilor de ploaie care le este rusine ca fac parte din nor, pentru ca li se pare ca is mai pline de siliciu si stralucesc in alta limba, le doresc sa isi regaseasca integritatea in acest nor si sa devina parte pufoasa a norului nostru.

” Ne-am alcătuit într-un uragan şi am crescut în vifor. Popor de frontieră, luptam şi muream pentru toţi. Muream, mai ales, plătind miopia si neghiobia altora.” (Mircea Eliade.)

De aceea nu vom disparea oricat de tare va bate vantul, oricate uragane vor mai trece peste noi

Noi nu suntem doar un nor pufos pe cerul Europei,noi avem o consistenta,o originalitate a spiritului si a sufletului,o putere stranie de a strabate vremurile tulburi ce ne lovesc, care ma fac sa cred ca in curand ne vom regasi . Vom reusi din nou, a nu stiu cata oara in istorie, sa ne ridicam capul in Europa, sa incetam sa ne vindem pe gratis, doar  pentru a da bine pe ecran.

„Fii om, fii drept şi recunoaşte că, pe deasupra ambiţiilor, intrigilor şi urilor, este Patria, este veşnicia neamului, şi că acolo trebuie să ne întâlnim totdeauna, chiar dacă nu ne înţelegem de fiecare dată.”(Ion Antonescu)

Reclame

1 Response to “Norul”


  1. 1 Ionut
    aprilie 23, 2010 la 8:11 am

    Un lucru poti fi sigur de norul asta, nu aduce furtuna, nu are el atata putere sa trazneasca, sa tune, sa fulgere…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: